*ZEYTİNYAĞLI BAKLA * yemeğim BURADA,
* TÜM SEBZE YEMEKLERİM BURADA *
MERHABA,HAYIRLI,BEREKETLİ CUMALAR DİLERİM
Bakla sezonu çok uzun sürmez,bir hafta pazarda taze bakla görürken sonraki pazara gidişimizde içlenmiş olanını alırız :) her iki haliyle de güzel bir sebze,gerçi bizim evde çok fazla tüketilmez ama yine de şifa niyetine pişirir yeriz,
Bahçeden toplanan sebzeler çok doğal ve lezzetli oluyor,
baklalar yazlık komşuların bahçesinden hediye :) bu yüzden hem kabuklu körpe, hem de taneli iç baklayı bir arada pişirdim
Önce bir leğene su doldurup içine 1 limonun suyunu ve 1 tatlı kaşığı unu koydum,
baklaları ayıklayıp hiç bekletmeden bu suyun içine attım ki kararma yapmasınlar,
tencereye 1 adet yemeklik doğradığım soğanı,üzerine iyice yıkadığım baklaları,1 veya 2 adet kesme şekeri(baklanın miktarına göre),sağlığa ve isteğe göre az tuzunu,yarım fincan veya biraz fazlası sızma zeytinyağını koyup en küçük ocağın
No comments:
Post a Comment