MALZEMELER
Üç Su Bardağı Un
Altı Çorba Kaşığı Toz Şeker
Bir Yumurta
150 Gram Margarin
Bir Tatlı Kaşığı Vanilya
Bir Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Bir Çorba Kaşığı Yoğurt
Kreması İçin:
İki Su Bardağı Süt
Bir Çay Bardağı Toz Şeker
İki Çorba Kaşığı Un
Bir Çorba Kaşığı Kakao
Bir Yumurta Sarısı
Bir Çorba Kaşığı Yumuşak Margarin
Bir Çay Bardağı Damla Çikolata
Üzeri İçin:
Altın Çilek
Bir kabın içine şeker, un, yumurta, vanilya, kabartma tozu, margarin, yoğurt koyup yoğurun. Tart kalıplarını yağlayın. Küçük küçük parçalar koparıp tart kalıbın içine yayın. Daha önceden yüz seksen derecede ısıttığınız fırında pişirin. Krema için süt, un, şeker, kakao ile yumurta sarısınıda ekleyip karıştırarak pişirin. Pişmiş olan kremanın içine damla çikolata, margarin koyup karıştırın. Pişmiş olan tart hamurlarını servis edeceğiniz tabağa alıp. Şanti torbasına kremayı alıp tartın üzerine sıkarak. Ayıkladığınız altın çileklerle süsleme yapıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bu yazi ile alakali daha cok bilgi bulabileceginiz guzel bir internet kaynagi : iğne oyası ve yapılışları
No comments:
Post a Comment