Malzemeler:
- 1 paket baklava yufkası
- Eşit oranda su ve zeytinyağı karışımı ( 1 bardak yağ + 1 bardak su) yetmezse yeniden hazırlıyorum.
- 1 kg ıspanak
- 1 küçük kuru soğan
- 1 kase beyaz peynir
- tuz, pulbiber, karabiber
Yapılışı:
- Ispanakları yıkadım, saplarını ayırmadım doğradım.
- Soğanı doğrayıp üç kaşık yağda kavurdum, ıspanakları da katıp suyunu çekene kadar pişirdim. Tuzunu, biberini katıp ılıklaşmasını bekledim. Peyniri kattım, isteyen 1 kaşık şeker atabilir.
- 1 yufkayı yaydım 2 kaşık sosu gezdirdim, 2. ve 3. yufkaya da aynı işlemi uygulayıp üzerine ıspanaklı harçtan serpiştirdim.Rulo yapıp fırın tepsisine dizdim . Yani her ruloya 3 yufka kullandım.
- üzerine fırçayla yağlı sulu karışımdan bolca sürdüm, 200 derecede pişirdim.
Gevrek kıyır kıyır börekler oluyor...
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın.
No comments:
Post a Comment