Malzemeler
150 gr muratbey trabzon tipi tereyağ (oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
2 tane yumurta
3 su bardağı un
3-4 damla vanilya esansı
3-4 damla limon esansı
1-1,5 yemek kaşığı kakao
yarım paket kabartma tozu
Yapılışı
Oda ısısında yumuşamış tereyağına, pudra şekeri, yumurta, üç su bardağı unu, kabartma tozunu, vanilya ve limon esansını ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Gerekirse biraz un ilavesinde bulunabilirsiniz. Hamurun üçte birini ayırın beyaz kalsın, kalan hamura kakao katıp tekrar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Kakaolu hamuru iki streç film arasında açıp yuvarlak bir kalıpla ayıcığın kafasını çıkarın. Beyaz hamuruda iki streç film arasında açın. Biraz daha küçük bir kalıpla yuvarlaklar çıkarın. Yuvarlak hamuru ikiye bölün, iki parçayıda tekrar ikiye bölüp 4 tane kulak elde edersiniz. Tepsiye yağlı kağıt serin. Önce iki kulağı tepsiye yerleştirin. Kakaolu kafa hamurunu kulakları kapamayacak şekilde üzerine koyun. Beyaz hamurdan göz çevresi ve ağız yapın. Kakaolu hamurdan göz ve burun koyun. Kalan hamurlarada aynı işlemi uygulayın. Önceden ısınmış fırında hafif pembeşene kadar pişirin.
No comments:
Post a Comment